مزایای داشتن بانک اطلاعات مشتریان برای فروشگاه چیست؟

فهرست مطالب

بانک اطلاعات مشتریان برای فروشگاه

بانک اطلاعات مشتریان یکی از موضوعات مهم درزمینه بهبود فروش یک کسب‌وکار و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای بازاریابی و جذب مخاطبان بیشتر است. در‌واقع این مفهوم را می‌توان به یک منبع برای بهره‌برداری مشاغل و فروشگاه‌ها تشبیه کرد که اطلاعات جامع و مورد‌نیاز آن‌ها را برای دستیابی به سهم بیشتری از بازار فروش، فراهم می‌کند. توجه به چنین داده‌هایی با توجه به رقابت شدیدی که امروزه میان کسب‌وکار‌های مختلف وجود دارد؛ از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باعث پیشی گرفتن از سایر رقبا می‌شود. از همین‌رو، در اختیار داشتن بانک جامع اطلاعاتی از مشتریان، یک ضرورت به‌حساب می‌آید که کسب‌وکار‌های موفق و بزرگ، نگاهی ویژه به آن دارند و این فاکتور در رسیدن آن‌ها به فروش بیشتر، اثرگذار است.در صورتی‌که شما نیز علاقه‌مند هستید درباره بانک اطلاعات مشتریان بیشتر بدانید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. چرا‌که در مطلب پیش‌رو، قصد داریم ضمن بررسی این موضوع در رابطه با مزایا و نحوه تهیه این بانک اطلاعاتی بیشتر صحبت کنیم.

تعریف بانک اطلاعاتی مشتریان

بانک اطلاعاتی مشتریان یک پایگاه داده است که دربردارنده جزئیات کامل و مهمی از مشتری‌های مشاغل و فروشگاه‌ها بوده که برای بازاریابی و فروش بیشتر به کار برده می‌شوند. اگر فکر می‌کنید که این اطلاعات تنها شامل فهرستی از مخاطبان یک کسب‌وکار است، سخت در اشتباهید! زیرا این دیتابیس، از یک لیست ساده فراتر بوده و وجود آن یک میان‌بر و راهکار عالی برای موفقیت و دستیابی به درآمدزایی بیشتر به شمار می‌رود. به‌طوری‌که با استفاده از آن می‌توان پروسه فروش خدمات و محصولات خود را از زمان ثبت سفارش تا ارسال آن‌ها، مدیریت و برنامه‌ریزی کرد.

بانک اطلاعات مشتریان حاوی چه مواردی است؟

به‌طورکلی هیچ نوع محدودیتی برای جمع‌آوری اطلاعات مربوط به مشتریان یک صنف در بانک اطلاعاتی وجود ندارد و هر آنچه که به شما برای تعامل بیشتر با مخاطبانتان کمک می‌کند در این فهرست جای دارد. اما برخی از این اطلاعات نسبت به دیگر موارد از اهمیت بیشتری برخوردار هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم داشت:

بانک اطلاعات مشتریان برای فروشگاه

اطلاعات شخصی مشتریان

  • نام و نام خانوادگی مشتری
  • سن و جنسیت
  • نشانی محل سکونت و کدپستی
  • اطلاعات تماس اعم از تلفن ثابت یا همراه
  • تاریخ و شهر محل تولد
  • وضعیت تأهل

اطلاعات خرید مشتریان

  • نوع کالا یا خدمات خریداری‌شده
  • مقدار و حجم خرید‌های مشتری
  • میانگین بودجه مصرفی طی یک دوره مشخص

سایر اطلاعات تکمیلی

  • خدمات مورد‌توجه
  • کالا‌های مورد‌نیاز مشتری

در‌واقع آن‌طور که گفته شد، هیچ محدودیتی برای ارائه داده‌ها در بانک اطلاعات مشتریان وجود ندارد و هر آنچه به شما برای رسیدن به اهداف و چشم‌انداز‌های پیش‌رو کمک می‌کند، قابل جمع‌آوری و استفاده است.

تأثیر پایگاه داده مشتریان در فروش بیشتر

بر اساس آمار به‌دست‌آمده از کسب‌وکار‌هایی که یک بانک اطلاعاتی کامل از مشتریان خود در اختیار دارند، موفقیت چشمگیری در تبدیل حدود 60 درصد از مخاطبان خود به خریداران واقعی و در نتیجه درآمد بیشتر داشته‌اند. به این معنی که از هر ده مشتری، نزدیک به شش نفر، متقاضی خرید یا استفاده از محصولات آن‌ها هستند. بنابراین درصورتی‌که به‌رغم داشتن یک بانک اطلاعاتی از مشتریان خود، موفق به جذب این تعداد خریدار نبوده‌اید، می‌تواند به دلیل وجود ایراد در داده‌های جمع‌آوری‌شده و یا عدم استفاده صحیح و مناسب از آن‌ها ‌باشد.

مراحل تهیه بانک اطلاعاتی مشتریان

آنچه در تهیه بانک اطلاعات مشتریان با‌اهمیت است، سازگاری با کسب‌وکار مورد‌نظر بوده و اینکه اطلاعات جمع‌آوری‌شده، کاملاً اختصاصی و متناسب با ویژگی‌های خدمات شما باشد. به بیان بهتر باید خودتان جهت ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع برای شرکت یا فروشگاهتان تلاش کنید و از اطلاعات آماده یا مربوط به مشاغل دیگر اجتناب نمایید. به همین منظور در ادامه به کلیات مراحل تهیه این دیتابیس مروری خواهیم داشت:

هدف‌گذاری

قبل از هر اقدام،‌ بایستی بدانید کدام دسته از اطلاعات مشتریان شما مورد‌نیاز هستند. سپس بر مبنای آن می‌توانید نسبت به جمع‌آوری آن‌ها اقدام نمایید.

ایجاد بانک اطلاعاتی

اکنون می‌توانید بانک اطلاعات مشتریان خود را به‌ صورت مشخص و با جزئیات کامل تهیه و ایجاد کنید.

ثبت اطلاعات

در این مرحله بایستی اطلاعاتی که جمع‌آوری نمودید را در بانک اطلاعاتی خود وارد کنید. زمان مناسب برای تهیه این داده‌ها، مواقعی است که مشتری‌ها باهدف خرید یا معامله به فروشگاه شما مراجعه می‌کنند.

محافظت از داده‌ها

پس از گردآوری داده‌های مشتریان، وظیفه شما این است که از آن‌ها محافظت نموده و برای اطمینان بیشتر یک نسخه به‌ عنوان بک‌آپ تهیه نمایید. به‌ این‌ ترتیب در صورت بروز هرگونه مشکل یا اتفاق پیش‌بینی نشده برای دیتابیس مشتریانتان، مجدداً می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

آپدیت اطلاعات

به‌روزرسانی مداوم اطلاعات نیز یکی از مراحلی است که در ایجاد بانک اطلاعات مشتریان باید به آن توجه داشت. به این معنی که در صورت بروز هرگونه تغییر در داده‌های جمع‌آوری‌شده، آن‌ها را ویرایش و ذخیره نمایید.

ارزیابی مداوم اطلاعات مشتریان

پس از انجام کلیه مراحل فوق می‌بایست در بازه‌های مختلف زمانی، یک ارزیابی دقیق از کارایی بانک اطلاعاتی خود به عمل آورده و محتوای جمع‌آوری‌شده مشتریان خود را بازنگری کنید. با انجام این کار متوجه خواهید شد که آیا امکان ارتقاء و پیشرفت خدمات شما وجود دارد و یا اینکه بایستی عملکرد خود را برای فروش بیشتر، تغییر دهید.

بانک اطلاعات مشتریان برای فروشگاه

مزایای داشتن بانک اطلاعاتی مشتریان

همان‌طور که تا این بخش از مقاله متوجه شدید، وجود یک بانک اطلاعاتی دقیق و کامل از مشتریان فروشگاه، به شما کمک می‌کند که در هر زمان و شرایطی به آن‌ها دسترسی داشته باشید و تعامل خود را با آن‌ها افزایش دهید. به‌ این‌ ترتیب قادر خواهید بود که فروش خود را همواره در سطح بالا و قابل قبولی نگهدارید. دقت داشته باشید که هرچه این اطلاعات دقیق‌تر و به‌روز‌تر باشند، شانس موفقیت و فروش شما نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین به‌ راحتی می‌توانید به کلیه اطلاعات مشتریان خود دست پیدا کنید و برای بازاریابی و فروش بیشتر برنامه‌ریزی داشته باشید.

برخی از مزایای تهیه بانک اطلاعات مشتریان از قرار زیر است:

  • دسترسی سریع به اطلاعات تماس مشتریان
  • امکان ردیابی سرنخ‌ها
  • دستیابی به سوابق خرید مشتریان و برنامه‌ریزی برای آینده آن‌ها
  • امکان شخصی‌سازی برخی خدمات برای پشتیبانی بهتر
  • شناسایی عوامل مؤثر بر تصمیم مشتری و فروش بیشتر
  • شناخت عوامل مؤثر در عدم خرید مشتریان
  • آگاهی از دلایل مؤثر بر نظرات خریداران
  • راهکار‌های مؤثر بر جلب اعتماد مشتریان

نکته حائز اهمیت اینکه هر چه داده‌های گردآوری‌شده، کامل و دقیق‌تر باشند، امکان فروش سریع‌تر محصولات نیز بیشتر خواهد بود. از طرفی هر نوع داده‌ای لزوماً کارآمد و مؤثر نیست و این اطلاعات باید در راستای اهداف فروشگاه باشند.

روش‌های جمع‌آوری پایگاه داده مشتریان

پس از بررسی مراحل و مزایای داشتن بانک اطلاعات مشتریان برای یک فروشگاه، نوبت به بررسی راه‌های جمع‌آوری این داده‌ها می‌رسد. برای این کار، روش‌های متنوعی وجود دارد که بسته به نوع خدمات هر کسب‌وکار، قابل‌استفاده است و در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

تشویق مشتریان به ارائه اطلاعات

به‌طور حتم بهترین راهکار برای کسب داده‌های مشتریان، تشویق آن‌ها به ارائه اطلاعات است. به این صورت که در ازای یک هدیه یا خدمات رایگان از آن‌ها بخواهید که اطلاعات مورد‌نیازتان را در اختیار شما قرار بدهند.

شرکت در جشنواره و همایش‌ها

یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای به دست آوردن اطلاعات مشتریان، حضور در فستیوال و جشنواره‌های گوناگون است. در‌واقع شما این امکان را خواهید داشت که با طیف وسیع‌تری از افراد به‌عنوان خریداران آینده فروشگاهتان ملاقات داشته باشید و با استفاده از این موقعیت، بانک اطلاعات مشتریان خود را گسترش دهید.

استفاده از دیتابیس همکاران خود

راهکار مهم بعدی برای دستیابی به اطلاعات جامع مشتریان خود، استفاده از دیتابیس افرادی است که در زمینه شغلی شما فعالیت دارند. به‌ این‌ ترتیب می‌توانید روی مشتری‌هایی که احتمالاً برای شما نیز مفید خواهند بود، سرمایه‌گذاری کنید

 

هرچه سفارشات اینترنتی و مرسولات را زودتر به گیرنده برسانید، اعتبار شما نزد مشتری به همان میزان افزایش می‌یابد. این تحویلِ سریع و به‌موقع،مدیریت ارسال بسته ، پیگیری مرسوله پستی  و خدمات پست آنلاین در کنار سایر مزایای ارسالینو، ضمانت ارتقای کسب و کار شماست.

امتیاز دهید post
ارسالینو

ارسالینو، پلتفرم طراحی شده توسط شرکت تـرابر پـژوهان البـرز در قـالب طرح برگــزیده معاونــت فــناوری ریــاست جـمهــــوری می باشـــد این پلتفرم هوشمند به شما امکان می دهد خدمات شرکت های ارسال بار مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و از آن ها استفاده نمایید از طریق ارسالینو می توانید پیش از ارسال بار ، قیمت ، کیفیت ، زمان ارسال بار و نظرات مخاطبان هر ارائه دهنده خدمت را مطالعه کرده , و از این طریق بهترین انتخاب را داشته باشید