مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ

فهرست مطالب

مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ

دلیوری و شیپینگ دو اصطلاح مهم در صنعت تجارت الکترونیک و ارسال کالا هستند که به‌رغم اینکه هردوی آن‌ها در حوزه حمل‌ونقل کالا به‌کاربرده می‌شوند؛ دارای تفاوت‌هایی نیز می‌باشند. درواقع هریک از این عبارات دارای معنی و مفهوم جداگانه‌ای هستند که بهتر است شما به‌عنوان یک مصرف‌کننده و یا صاحب یک کسب‌وکار آنلاین، با آن‌ها آشنایی داشته باشید. مثلاً در جایگاه یک فروشنده، اگر مشتریان شما تاریخ ارسال و دریافت محصول خود را بدانند از مشکلات احتمالی و عدم رضایت آن‌ها جلوگیری می‌شود. خریداران نیز با در دست داشتن اطلاعات دقیق سفارش خود از دریافت کالا در زمان مقرر اطمینان پیدا می‌کنند و قطعاً خریدهای بیشتری را تجربه خواهند کرد. این مقدمه را برای آگاهی کلی شما از این دو فرآیند ذکر کردیم و در دنباله این نوشتار با بررسی مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ اطلاعاتی ارزشمند و دقیق دراین‌باره خواهیم داد.

 

تعریف اصطلاح شیپینگ 

شیپینگ در عمل به معنای بخشی از خدمات بسته‌بندی و ارسال کالا و محصولات مختلف است که بر ارائه اطلاعات دقیق از تاریخ و زمان ارسال بسته تأکید داشته و آن را نیز در اختیار فروشنده و مشتری قرار می‌دهد. بر ابن اساس، به‌راحتی می‌توان جزئیات دقیقی از زمان خروج سفارش از محل تأمین را به مشتری داد. درواقع وقتی بسته یا محصول فروخته‌شده از انبار خارج می‌شود، وارد مرحله شیپینگ شده و با طی مسافت لازم تا محل موردنظر به مشتری تحویل داده خواهد شد.

 

تعریف اصطلاح دلیوری 

اما اصطلاح مهم بعدی که جزئی از فرآیند ارسال کالا به‌حساب می‌آید، دلیوری نام دارد. این واژه در مواقعی به‌کاربرده می‌شود که بسته یا سفارش به مقصد نهایی تحویل داده می‌شود. به بیان بهتر، دلیوری بیانگر تاریخ و زمانی می‌باشد که مصرف‌کننده، محصول موردنیاز خود را دریافت نموده است. از همین رو می‌توان تفاوت دلیوری و شیپینگ را مرتبط با وضعیت یا موقعیت بسته در پروسه ارسال دانست. 

مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ
مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ

شاخص‌ترین تفاوت دلیوری و شیپینگ 

در حالت کلی می‌توان تفاوت‌های دو وضعیت ارسال دلیوری و شیپینگ را از دو جنبه مختلف مورد ارزیابی قرارداد که در ادامه به تشریح هریک از آن‌ها خواهیم پرداخت:

 

از جنبه محموله ارسالی برای خریدار 

یکی از جنبه‌های مهم تفاوت دلیوری و شیپینگ، در پروسه ارسال کالا به نوع محموله و نحوه بسته‌بندی آن مربوط می‌شود. به‌عنوان‌مثال، اقلامی که ازنظر وزن و ابعاد، جمع‌وجور یا سبک هستند، قابلیت این را دارند که با قرار گرفتن در بخش حمل‌ونقل تجارت الکترونیکی یا شیپینگ، توسط پست یا پیک محلی، برای خریدار فرستاده شوند. این در حالی است که محموله‌هایی با وزن بالاتر و ابعاد بزرگ‌تر که ارسال آن‌ها مستلزم ارائه خدمات پشتیبانی نیز هست به‌عنوان زیرمجموعه دلیوری به‌حساب می‌آید. به این صورت که در زمان دلیوری، فردی با حضور در محل تحویل، خدماتی را در راستای نصب و استفاده از محصول به مشتری ارائه می‌نماید.

 

از جنبه جزئیات ارسال کالا

تفاوت دیگر دلیوری و شیپینگ را می‌توان از منظر تعریف شیپینگ مورد ارزیابی قرارداد. این‌گونه که فرآیندی که بدون توجه به وزن و اندازه سفارش، نشان می‌دهد که بسته در چه زمان و تاریخی از انبار خارج گردیده و در حال ارسال برای مشتری است. درواقع طبق این تعریف با استفاده از شیپینگ، تنها رسیدن بسته به دست مصرف‌کننده برنامه‌ریزی می‌شود و برخلاف دلیوری، هیچ نوع پشتیبانی دیگری از محموله به عمل نمی‌آید. همچنین برخلاف شیپینگ، جزئیات و زمان ارسال محصولات نیز در دلیوری به‌صورت حدودی و تخمینی است و فروشگاه‌های آنلاین برای اعلام زمان تحویل کالا بایستی عوامل و شرایط پیش‌بینی‌نشده را نیز در نظر بگیرند. 

 

تفاوت دلیوری و شیپینگ از منظر زمان

تا این بخش از مقاله به برخی از تفاوت‌های شیپینگ و دلیوری اشاره شد اما یکی از اصلی‌ترین تفاوت دلیوری و شیپینگ در حمل‌ونقل، به زمان یا تاریخ آن‌ها مربوط می‌شود. بر همین اساس و آن‌طور که پیش‌تر نیز صحبت شد، شیپینگ به لحظه‌ای اشاره دارد که سفارش از انبار به سمت مشتری یا مقصد خارج شده است.

در حقیقت می‌توان شیپینگ را نخستین مرحله از دلیوری دانست. اما در دلیوری، زمان تحویل سفارش به مصرف‌کننده، ملاک قرار می‌گیرد و به‌عنوان زمان این فرآیند به‌حساب می‌آید. به عبارتی، شیپینگ بیانگر نقطه شروع ارسال و دلیوری نشان‌دهنده نقطه پایانی فرآیند ارسال کالا است. لذا به‌محض برخورد به یکی از این دو واژه در اطلاعات بسته ارسالی متوجه خواهید شد که زمان ارسال و تحویل کالای شما چگونه است.

 

معرفی خدمات شیپینگ بین‌المللی 

در این سال‌ها، روند توسعه تجارت الکترونیک به‌گونه‌ای بوده که ناگزیر چندین گزینه برای شیپینگ کالا طرح‌ریزی شده است و از آن برای ساختارهای مختلف تجاری استفاده می‌شود که بخشی از آن نیز به فرآیند شیپینگ بین‌المللی اختصاص گرفته است.

به‌این‌ترتیب دلیوری و شیپینگ شکل گسترده‌تری به خود گرفته و با بهره‌گیری از انواع خطوط حمل‌ونقل، سفارشات و محصولات به‌راحتی در سرتاسر دنیا جابه‌جا می‌شوند. از همین رو، خدماتی که برای انتقال کالاهای مختلف ارائه می‌گردند، بسته به نوع، وزن و ابعاد آن‌ها متفاوت خواهد بود. مثلاً درصورتی‌که محموله سنگین یا حجیم باشد، از کشتیرانی و خدمات شرکت‌هایی استفاده می‌شود که مسئولیت تحویل و ترخیص کالا از گمرک را بر‌عهده‌ دارند. حتی در مواردی که محموله، جزء اقلام خوراکی و فاسدشدنی است، خدمات حمل‌و‌نقل هوایی راهکار بهتری برای ارسال آن خواهد بود. 

۲

مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ
مفهوم و تفاوت دلیوری و شیپینگ

بررسی انواع روش‌های شیپینگ

در ادامه بررسی مفهوم و تفاوت‌ دلیوری و شیپینگ بد نیست در مورد روش‌های شیپینگ نیز یکسری توضیحات ارائه نماییم. همان‌طور که می‌دانید، راهبردهای اجرایی متفاوتی برای هر تجارت الکترونیکی وجود دارد. مثلاً طرح‌ریزی یک برنامه حمل‌ونقل در کسب‌وکارهای آنلاین، مستلزم در نظر گرفتن برخی موارد مانند نوع محصول، موقعیت مکانی خریدار، هزینه‌ ارسال محموله، زمان تقریبی تحویل و… خواهد بود. از طرفی اضافه کردن چند گزینه ارسال نیز خود می‌تواند یک استراتژی موفق در تجارت الکترونیک باشد. به‌طوری‌که گنجاندن انواع روش‌های شیپینگ در صفحه پرداخت فروشگاه می‌تواند با نتایج خوبی همراه باشد که از آن جمله می‌توان به اتمام رساندن فرآیند پرداخت و خرید را نام برد. بر این اساس، در دنباله این بخش برخی از روش‌های شیپینگ یا حمل‌ونقل تجارت الکترونیک را موردبررسی قرار خواهیم داد: 

 

 شیپینگ خارج از مرز

به‌طورکلی اضافه کردن گزینه‌های دلیوری یا شیپینگ در صفحه تسویه‌حساب فروشگاه به جلب اطمینان مشتری برای خرید کمک زیادی می‌کند. طبق آمار‌های به‌دست‌آمده از تحقیقاتی که در این زمینه صورت پذیرفته است، نیمی از خریداران و مشتریان در بخش تجارت الکترونیکی، تمایل دارند که سفارشات خود را در همان روزهای اول دریافت کنند. درحالی‌که سرویس شیپینگ خارج از مرز، دارای محدودیت‌هایی نیز هست و تنها کسب‌وکار‌های آنلاین که در زمینه خرده‌فروشی فعالیت دارند، قادر به استفاده از آن هستند. درواقع از شیپینگ بین‌المللی با توجه به نوع فعالیت کسب‌وکار‌های مختلف، متفاوت می‌باشد.

 

 تحویل روز بعد

یکی دیگر از روش‌های شیپینگ که برای فروشگاه‌ها و خرده‌فروش‌هایی با عملکرد وسیع مانند آمازون کارایی دارد، امکان تحویل روز بعد می‌باشد. بر این اساس، شرکت‌های حمل‌ونقلی که مسئولیت تحویل کالا در روز بعد را عهده‌دار هستند با نرخ‌های منعطف و متفاوت، این خدمات را ارائه می‌دهند. با این حساب یک کسب‌وکار در حوزه تجارت الکترونیکی که فروش اقلامی را به خریداران محلی برعهده ‌دارد، می‌تواند گزینه تحویل روز بعد را به صفحه تسویه‌حساب خود بی افزاید. البته اطلاع از چندوچون کار و آشنایی با مفاهیم، اصطلاحات و تفاوت دلیوری و شیپینگ به شما برای ارائه خدماتی بهینه کمک می‌کند.

 

 ارسال و تحویل فوری 

از دیگر گزینه‌هایی که فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند آن را در راستای ارسال کالا به خدمات خود اضافه کنند، ارسال و تحویل فوری محصولات است. این اقدام تأثیر قابل‌ ملاحظه‌ای در ارتقاء برند و تقویت اعتبار کسب‌وکار موردنظر دارد. البته افزودن این گزینه مستلزم در نظر گرفتن هزینه‌های مازاد جهت تأمین ابزار و نیرو‌های موردنیاز جهت ارسال سریع و به‌موقع خواهد بود. 

 

5/5 - (1 امتیاز)
ارسالینو

ارسالینو، پلتفرم طراحی شده توسط شرکت تـرابر پـژوهان البـرز در قـالب طرح برگــزیده معاونــت فــناوری ریــاست جـمهــــوری می باشـــد این پلتفرم هوشمند به شما امکان می دهد خدمات شرکت های ارسال بار مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و از آن ها استفاده نمایید از طریق ارسالینو می توانید پیش از ارسال بار ، قیمت ، کیفیت ، زمان ارسال بار و نظرات مخاطبان هر ارائه دهنده خدمت را مطالعه کرده , و از این طریق بهترین انتخاب را داشته باشید