امکان دارد که برخی از بستههای پستی به علتهای متفاوتی به شخص فرستنده محموله پستی، با نام محموله برگشتی، به اداره پست برگردانده شوند. متقاضیان اداره پست در این زمان، قادر هستند که کارهایی را برای گرفتن و فرستادن دوباره محموله انجام بدهند. این اشخاص باید در زمان یادداشت کردن آدرس، شماره تماس، کدپستی و پلاک، نام شخص فرستنده و گیرنده توجه و دقت کافی داشته باشند؛ چرا که اگر اطلاعات ثبت شده، صحیح نباشد، محموله پستی بازگردانده میشود. برای برخی از افراد این سوال مطرح میشود که بسته پستی چند بار ارسال میشود؟ ما در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و مباحثی مرتبط با این موضوع را ذکر نماییم.
مهمترین علتهای برگشت خوردن بسته پستی چیست؟
بعد از بازگشت بسته پستی، برای اشخاص ارسال کننده و دریافت کننده محموله، این پرسش پیش میآید که در حال حاضر باید برای تحویل گرفتن و یا فرستادن دوباره محموله خود، چه کارهایی را انجام دهند؟ پاسخ این سوال این است که این اشخاص، قادر هستند با توجه به قوانین و اصول مربوط به شرکت پست کشور ایران، برای تحویل گرفتن محموله خود از اداره پست و همچنین فرستادن دوباره بسته خود، اقدام نمایند.
با توجه به اطلاعات ذکر شده در قسمت قبل دانستیم که مسئله بازگشت بسته پستی، امکان دارد که برای تعداد زیادی از مشتریان، اتفاق افتاده باشد. از میان این اشخاص، بعضی به عنوان فرستنده محموله و بعضی دیگر به عنوان گیرنده محموله هستند. مهمترین علتهای بازگشت بسته پستی عبارت است از:
- عدم ثبت کامل اطلاعات مربوط به شخص گیرنده و فرستنده
- دریافت نکردن بسته پستی توسط شخص گیرنده
- جابجا شدن محل زندگی شخص گیرنده
- فوت شدن فرد گیرنده به عنوان دریافت کننده اصلی محموله
- تشخیص مامور پست بر اساس اینکه فرد دریافت کننده، گیرنده اصلی بسته پستی نیست.
بعد از بازگشت بسته پستی چه اقداماتی باید انجام شود؟
متقاضیان شرکت ملی پست کشور ایران، بعد از آنکه بسته پستی خود را بعد از مدت زمان طولانی که باید محموله را دریافت کنند و دریافت نکردهاند و ازعدم رسیدن بسته پستی خود، شکایت دارند و همچنین کسانی که مرسوله آنها بازگردانده میشود، این پرسش برایشان مطرح میشود که چگونه قادر به دریافت دوباره مرسوله پستی خود هستند و یا این پرسش که چگونه میتوانند بسته پستی خود دوباره بفرستند؟ برای دریافت پاسخ این پرسشها حتما قسمت بعد را به صورت کامل مطالعه نمایید.
کسانی که در نقش شخص گیرنده نتوانستهاند مرسوله پستی خود را دریافت نمایند، به راحتی میتوانند بعد از بازگشت بسته پستی، با در نظر گرفتن اطلاعرسانیهایی که به واسطه اداره پست انجام میشود، به اداره پست مربوطه که بسته انها در آن شعبه قرار گرفته، مراجعه نمایند و سپس نسبت به تحویل گرفتن بسته خود اقدام نمایند.
ماموران اداره پست که وظیفه پخش مرسولات پستی را بر عهده دارند، باید دو بار به نشانی شخص گیرنده برای تحویل داده مرسوله پستی، مراجعه کنند؛ البته در صورتی که نتوانستند، مرسوله پستی را به فرد گیرنده تحویل دهند، باید مرسوله را به شعبه توزیع اداره پست بازگردانند.
هنگامی که اداره پست، مرسولههای پستی را در شعبه معطله از مامور نامه رسان پست، دریافت میکند، وظیفه دارد به فرد گیرنده اطلاع دهد که به مدت زمان ۵ الی ۱۵ روز کاری برای دریافت بسته خود به اداره پست مربوطه مراجعه نماید. اگر که شخص گیرنده در مدت زمان تعیین شده، از مراجعه به اداره پست به هر دلیلی خودداری نماید و یا به علتهای متفاوت اعم ازعدم صحیح بودن اطلاعات شخص گیرنده و یا تغییر کردن مکان زندگی او و… محموله پستی برگشت داده شده و اداره پست محموله پستی را به نشانی فرستنده بازمی گرداند.
ارسال کننده محموله پستی، هنگامی که محموله برگشت خورده را از طرف اداره پست دریافت میکند نیز باید علت برگشت خوردن بسته را پیدا کند و نسبت به رفع دلیل مشخص شده اقدام نماید. از جمله علتهایی که منجر به این مسئله میشود، میتوان به وجود مشکل در اطلاعات شخص دریافت کننده که فرد فرستنده یادداشت کرده است، اشاره کرد.
روش برگشت زدن بسته پستی به شخص فرستنده
اکثر مشتریان اداره پست که در دو گروه ارسال کننده و دریافت کننده بستههای پستی قرار دارند، با مشکلات متعددی از قبیل بازگشت بسته پستی روبرو میشوند. امکان دارد که ارسال کننده بستههای پستی در بعضی موارد، بعد از فرستادن بسته پستی و تحویل گرفتن کد رهگیری پست، محموله فرستاده شده را با نام محموله برگشتی، دوباره از اداره پست مورد نظر تحویل بگیرند.
در این موارد، اشخاص باید علت برگشت خوردن محموله پستی ارسال شده توسط اداره پست را پیدا کنند. شخص ارسال کننده میبایست هنگام فرستادن محمولههای پستی، تمامی اطلاعات ضروری برای فرستادن بسته برای فرد دریافت کننده را به صورت کاملا درست بر روی بستهبندی یادداشت نماید و به اداره پست تحویل دهد؛ چرا که در صورت کامل نبودن نشانی گیرنده، اطلاعت مربوط به تماس، عدم درست بودن کد پستی نشانی دریافت کننده و نام و نام خانوادگی او و… مرسوله به واسطه اداره پست، بازگردانده میشود.
از این رو کسانی که جهت فرستادن محموله اقدام میکنند، توجه لازم را داشته باشند که در زمان ثبت کردن خواسته خود جهت فرستادن مرسولههای پستی به نقاط مختلف کشور و حتی خارج از کشور، اطلاعات مربوط به شخص دریافت کننده را به صورت کامل، واضح و دقیق یادداشت نمایند.
روش برگشت زدن محموله پستی به واسطه شخص گیرنده
همانطور که میدانید، اداره پست جمهوری اسلامی ایران از جمله شرکتهای دولتی پستی با اعتبار و سابقهای طولانی است که انواع مرسولات پستی را در نقاط مختلف کشور حمل میکند. شرکت پست جمهوری اسلامی موفق شده است که در طی سالیان فعالیت خویش، مشتریان بسیاری را به خود جذب نماید و خدمات ارزندهای را نیز به آنها ارائه دهد.
به صورت کلی میتوان گفت که مشتریان در اداره پست به دو گروه ارسال کننده یا فرستنده و دریافت کننده یا گیرنده دستهبندی میشوند. در واقع به اشخاصی که مرسولهای را از طرف اشخاص ارسال کننده از طریق ماموران اداره پست دریافت میکنند، گیرنده میگویند.
لازم است بدانید که ماموران اداره پست که وظیفه رساندن نامه و دیگر بستههای پستی را بر عهده دارند، با دقت و وسواس بسیار زیادی، مرسولهها را از مراکز پخش پستی دریافت کرده و سپس به اشخاص گیرنده تحویل میدهند. در بعضی موارد، اشخاص نامه رسان یا همان ماموران، چارهای جز بازگرداندن مرسوله، به اداره پست ندارند.
از جمله مواردی که احتمالا یک بسته به واسطه فرد گیرنده و حتی مامور اداره پست به مرکز توزیع برگردانده میشود، عبارت است از:
- در برخی مواقع امکان دارد که محموله پستی فرستاده شده، متعلق به فرد دیگری است و شباهت اسمی به وجود آمده باشد که در این هنگام تقاضای برگرداندن آن، به واسطه شخص گیرنده صورت میگیرد.
- بعضی از متقاضیان اداره پست به علتهای متعددی، از تحویل گرفتن محموله پستی خود، خودداری مینمایند که یکی از این علتها وجود مسائل و مشکلات شخصی بین فرد فرستنده و گیرنده است که در نهایت مرسوله بازگردانده میشود.
با توجه به مطالب ذکر شده دانستیم که بسته تنها دو بار توسط اداره پست به آدرس گیرنده ارسال میشود و در صورتی که شخص گیرنده در هر دو نوبت مراجعه اداره پست، برای دریافت حضور نداشته باشد، باید طبق زمان ذکر شده در قسمتهای قبل برای دریافت بسته خود به مرکز توزیع اداره پست مربوطه مراجعه نماید و بسته خود را تحویل بگیرد. اگر در بازه زمانی تعیین شده نیز گیرنده برای دریافت بسته پستی به اداره پست مراجعه نکند، بسته پستی به شخص فرستنده برگشت داده میشود.